Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ν.Δ. ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ; ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΕΝΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ!

1. Από χθες - προχθές, τα παιδιά της Συγγρού, ακολουθώντας πάντα τη λογική φυλλάδας χαμαιτυπείου, ψάχνουν όλες τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, κείμενα του ΠΑΣΟΚ, άρθρα, αρθράκια, σχόλια, για να βρουν μήπως και πού το Κίνημά μας έχει μιλήσει για πώληση ακίνητης περιουσίας. Και αφού δεν βρίσκουν, κατασκευάζουν.
2. Ο συμπαθής μάλιστα εκπρόσωπος της Ν.Δ. διέρρηξε χθες τα ιμάτιά του ότι στο πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν τίθεται καν θέμα: «Άλλο εκποίηση, άλλο αξιοποίηση. Το δημόσιο δεν πρέπει να χάσει την κυριότητα των ακινήτων».
-          Είναι σίγουροι εκεί στη Συγγρού; Γιατί αν υπάρχει κάποιοι που έχουν μιλήσει ξεκάθαρα για πώληση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, αυτοί είναι οι στενότεροι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, επεξηγώντας την πρόταση του αρχηγού τους!
3. Είναι απολαυστικό και συνάμα αποκαλυπτικότατο το τι γράφει ο στενότατος συνεργάτης του κ. Σαμαρά, κ. Χρ. Λαζαρίδης, στις 10 Ιουλίου 2010, τρεις μέρες μετά την παρουσίαση από τον αρχηγό της Ν.Δ. του οικονομικού του προγράμματος (του ποιου;), επεξηγώντας τα όσα είχε πει ο αρχηγός του:
-          «Είχα υποσχεθεί τρία κείμενα επεξηγηματικά για το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας... Τώρα θα αναφερθώ στο δεύτερο και πιο σημαντικό ζήτημα: την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το αν είναι δυνατό να βρεθούν 50 δισεκατομμύρια ρευστότητας μέσα σε 2 χρόνια. Γιατί αυτό το ερώτημα τέθηκε από κάποιους φίλους, κι εδώ που τα λέμε είναι εύλογο κι αξίζει να απαντηθεί... Πρώτο σημείο: Η γνωστή ακίνητη περιουσία του Δημοσίου πρέπει να φτάνει σήμερα τα 350-400 δισεκατομμύρια σε αντικειμενική αξία. Δηλαδή ξεπερνά κατά πολύ το σύνολο του δημοσίου χρέους. Απ' αυτά τα γνωστά, μη επιχειρησιακά και άμεσα εκμεταλλεύσιμα, τα δύο τρίτα περίπου είναι και «εμπορεύσιμα». Δηλαδή μπορούν να πουληθούν σε μεγάλα τμήματα (με real estate development) όχι ως «μεμονωμένα οικοπεδάκια»... Τα ακίνητα αυτά μπορούν να «καθαρίσουν» από πάσης φύσεως «εκκρεμότητες» - νομικά και θεσμικά εμπόδια για την πώλησή τους - με διαδικασίες αντίστοιχες με εκείνες που ακολουθήθηκαν για τις απαλλοτριώσεις εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων... Έτσι λοιπόν, «καθαρά» από τέτοιες εκκρεμότητες μπορούν να μπουν για πώληση δημόσια ακίνητα 90-100 δισεκατομμυρίων (αντικειμενικής αξίας)...»
-          Διαβάστε εδώ όλο το αποκαλυπτικότατο άρθρο:
 http://filoisamara.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html
4. Γιατί λοιπόν κουράζονται εκεί στη Συγγρού να βρουν ποιος έχει μιλήσει ξεκάθαρα για πωλήσεις ακινήτων του δημοσίου και ποιος όχι; Γιατί δεν ρωτάνε τον κ. Σαμαρά και τους στενότερούς του συνεργάτες;
-          Ελπίζουμε μόνο να μην απαρνηθούν τον κ. Λαζαρίδη, όπως γύρισαν την πλάτη στον οικονομικό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, τον κ. Βάρδα, όταν ο τελευταίος ομολόγησε ότι η Ν.Δ. θα υπερψήφιζε στη Βουλή τον Μηχανισμό Στήριξης αν απαιτούνταν 180 ψήφοι, ξεσκεπάζοντας την «αντιμνημονιακή» υποκρισία της Ν.Δ....
5. Άλλοι πάλι, της ίδιας λογικής με τα παιδιά της Συγγρού, ανακάλυψαν χθες μία μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ με τίτλο «Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας» (διαβάστε την εδώ) που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2010. Και από τη φράση «Η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται νααξιοποιηθεί τουριστικά ή επενδυτικά» έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση «βγάζει στο σφυρί» 598 ελληνικά νησιά! Καταγγέλλουν δε την έννοια «εκποίηση» που υπάρχει σε άλλο σημείο στο κείμενο, όταν ο όρος «εκποίηση» αναφέρεται σε κείμενα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που εκδόθηκαν επί Ν.Δ.!
6. Η απόλυτη αθλιότητα του κόμματος της Ν.Δ. αποκαλύπτεται με το εξής: η πρόταση του κ. Σαμαρά για 50 δισ. από αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις σε...δυο χρόνια (αυτό που είπε στο Ζάππειο στις 7 Ιουλίου 2010, διαβάστε εδώ , είναι η ίδια ομιλία στην οποία ο αρχηγός της Ν.Δ. υποστήριξε ότι του φτάνουν 1 με 1,5 χρόνος για να μηδενίσει το έλλειμμα...) στην πράξη βάζει όλα τα έσοδα αυτά στην περίοδο του μνημονίου και άρα τα κάνει μνημονική υποχρέωση! Πως τολμάνε λοιπόν να μας ασκούν κριτική για το δικό μας σχέδιο που έχει ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας και άρα πάει στο μεγαλύτερο μέρος του στην περίοδο μετά το μνημόνιο;
7. Εμείς επαναλαμβάνουμε: Σε όσους κραυγάζουν "Η Ελλάδα πωλείται", να είναι σίγουροι ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Άλλοι εξέθρεψαν τα Βατοπεδινά παλικάρια. Και άλλοι ξεπούλησαν την Ελλάδα σε διεθνείς πατρόνες διαχρονικά. Ποτέ το Κίνημα μας. Ποτέ οι Παπανδρέου. Και άλλοι μας οδήγησαν στην εξάρτηση και την τρόικα. Εμείς θα αξιοποιήσουμε τον ελληνικό πλούτο για ακόμη λιγότερο δημόσιο χρέος, για στήριξη της ανάπτυξης και για να αποκαταστήσουμε γρηγορότερα τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
-          Και είναι ενδεικτική του πόσο δίκιο είχαμε να θέσουμε ακόμη υψηλότερο στόχο για την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου η χθεσινή δήλωση του Προέδρου του Eurogroup κ. Γιούνκερ την οποία κάποιοι έσπευσαν να μεταφράσουν λάθος: «Χαρήκαμε για την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους με ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας για ένα συνολικό ποσό στόχο εκτιμώμενο στα 50 δις τα επόμενα 5 χρόνια και πέρα από αυτά....»

Δεν υπάρχουν σχόλια: