Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Aντικαπνιστικός νόμος. Εστιάτορες εναντίον υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα.

Τώρα μάλιστα.

Το έχω πει και το έχω γράψει πάρα πολλές φορές.

Γιατί είναι ρατσιστικό να μην θέλω να καπνίζουν μέσα σε δημόσιους κλειστούς χώρους, και να μην είναι ρατσιστικό το να φουμάρουν κάνοντας το δικό τους κέφι οι καπνιστές. Ποτέ αυτό δεν το κατάλαβα. Στο κάτω κάτω τι είναι και ποιοι είναι αυτοί οι εστιάτορες και τα κάθε είδους καταστήματα εστίασης που δεν θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο;

Παραμύθια της Χαλιμάς ότι μειώθηκε η κίνηση και ο τζίρος στα καταστήματά τους από την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Αν όντος συμβαίνει κάτι τέτοιο αυτό οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους:

1. Λόγω της οικονομικής κρίσης ο κόσμος έχει στριμωχθεί και σκέπτεται το επιπλέον έξοδο.

2. Όταν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες συνεχίζουν να κερδοσκοπούν χωρίς να συμβαίνει τίποτα τότε δεν φταίει η απαγόρευση του καπνίσματος. Που ακούστηκε ο μέσος όρος τιμής ενός καφέ να είναι 3 ή 3,5 euro; Που ακούστηκε να στοιχίζει μια μακαρονάδα 15 euro; Που ακούστηκε μια απλή σαλάτα να έχει 5 ή και 6 euro;

Αυτά όλα τα γνωρίζουν πολύ καλά οι καταστηματάρχες αλλά δεν κάνουν τίποτα για να μπορέσουν να κρατήσουν τον κόσμο μειώνοντας λίγο τις τιμές. Και δεν το κάνουν γιατί δεν έχει οργανωθεί ο καταναλωτής για να σαμποτάρει την αφασία τους και το θράσος τους.

Όχι φίλοι όταν αυτοί δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση του κόσμου σήμερα έτσι και εμείς δεν θα πρέπει να δείχνουμε συμπάθεια και έλεος.

Καταγγείλετε όσους δεν εφαρμόζουν τον νόμο.

Ψάξτε και βρείτε εκείνο το κατάστημα που πιστεύεται ότι έχει το ίδιο προϊόν σε καλύτερη τιμή.

Στηρίξτε την προσπάθεια του καλού και τίμιου επαγγελματία και όχι του λαμόγιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: