Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιες τροφές θεωρούνται «αντικαρκινικές»;

 

Μπορεί η διατροφή μας να μας προστατεύσει από διάφορες μορφές καρκίνου; Φυσικά και μπορεί, απαντούν οι επιστήμονες, που επισημαίνουν πώς αν εντάξουμε στο τραπέζι μας τις παρακάτω τροφές και ασκούμαστε τακτικά, έχουμε πολλές πιθανότητες να ζήσουμε μια υγιεινή και μακρόχρονη ζωή χωρίς την απειλή του καρκίνου ή ακόμη και του διαβήτη ή των παθήσεων της καρδιάς. Οι παρακάτω τροφές εμπεριέχουν διάφορα φυτοχημικά που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τα κύτταρα από καρκινικές επιθέσεις.
Τομάτες: κορυφαία αντικαρκινική δράση
Το ποτάσιο, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και το λυκοπένιο, αποτελούν τους βασικότερους λόγους που η τομάτα θεωρείται ένα από τα κορυφαία τρόφιμα με αντικαρκινική δράση. Όπως και στα μήλα, έτσι και στις τομάτες μπορείτε να επιλέξετε τομάτες διαφορετικού μεγέθους για τη διατροφή σας, από μικρά τοματίνια ως τις μεγάλες γινωμένες τομάτες. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να τις πλένετε καλά και να μην τις ξεφλουδίζετε καθώς στην φλούδα τους κρύβονται πολλά από τα θαυματουργά συστατικά τους.

Μίλα μου για μήλα
Τα μήλα κυκλοφορούν σε πολλές και διαφορετικές ποικιλίες έτσι ώστε ακόμη και όσοι είναι λιγάκι. δύσκολοι στη διατροφή, θα βρουν μια ποικιλία που να τους αρέσει περισσότερο. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα μήλα αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Μπρόκολο: κάτι ήξερε η μαμά.
Ξεπεράστε τα παιδικά «τραύματα», όταν σας υποχρέωνε η μαμά να φάτε όλο το μπρόκολο από το πιάτο αλλιώς «δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι» και ανακαλύψτε τις θαυματουργές ιδιότητες του αρκετά. αντιπαθητικού για πολλούς λαχανικού. Οι βλαστοί του μπρόκολου συγκεκριμένα, περιέχουν ισοθειοκυανάτες που εμποδίζουν την μόλυνση των κυττάρων από πιθανές καρκινογενέσεις. Βλαστούς μπρόκολου είναι ίσως δύσκολο να βρείτε στο μανάβικο της περιοχής σας αλλά ακόμη και το ίδιο το μπρόκολο εμπεριέχει τις πολύτιμες αυτές χημικές ουσίες αν και σε μικρότερες ποσότητες από τους βλαστούς.

Καρότα: η φαλκαρινόλη σώζει ζωές
Τα καρότα εμπεριέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτίνης καθώς και ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό που ονομάζεται φαλκαρινόλη. Χάρη στα θαυματουργά αυτά συστατικά, τα θρεπτικά καρότα πολεμούν ορισμένες μορφές καρκίνου χαρίζοντας υγεία και μακροζωία στον οργανισμό.

Πράσινο τσάι: διαιτητικό και πολύτιμο
Στις λεγόμενες κατεχίνες φαίνεται πώς κρύβεται η αντικαρκινική δράση του πράσινου τσαγιού. Πέρα από ασπίδα υγείας, το πράσινο τσάι μας βοηθά να διατηρήσουμε και τη σιλουέτα μας καθώς δεν εμπεριέχει θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό ρόφημα για όσους κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τα κιλά τους.

Ελαιόλαδο: για την καρδιά και όχι μόνο
Οι επιστήμονες αναφέρουν πώς οι πολυφαινόλες που κρύβονται στο παρθένο ελαιόλαδο ωφελούν όχι μόνο την καρδιά αλλά αποτελούν και μια πολύτιμη ασπίδα απέναντι στον καρκίνο. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταναλώσετε είναι ωμό στην σαλάτα ή στα φαγητά αλλά φροντίστε να το προσθέσετε λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ_logo

Δεν υπάρχουν σχόλια: